NOCTUA Educatie: even voorstellen

Na acht maanden voorbereiden, verschijnt vandaag het eerste bericht van NOCTUA Educatie. Via deze post wil ik mijzelf als auteur even voorstellen en het doel van NOCTUA Educatie aanduiden.

Over de auteur

Mijn naam is Lauren van Zoonen en van jongs af aan ben ik al zeer geïnteresseerd in geschiedenis, met een nadruk op de Oudheid. Vooral de Egyptische beschaving en hun religie – die in elk facet van het dagelijkse leven tot uiting kwam – vond ik fascinerend: de piramiden van Gizeh, de graven in de Vallei der Koningen, de vele tempels waaronder het wereldberoemde complex in Luxor, het mummificatieproces van mens en dier etc.

Tijdens de eerste geschiedenislessen aan de Middelbare School kwamen er talloze interesses bij, waaronder voor de Grieken en hun fascinerende mythologie. Gedurende drie reizen naar Tunesië raakte ik bekend met de Feniciërs en de bijzondere ruïnes van Carthago. Ook de aanwezigheid van de Romeinen kwam hier mooi tot uiting in bijvoorbeeld de talloze mozaïeken van het Bardo Museum en antieke steden als Dougga.

Een logische stap voor mij, na het Atheneum, was de opleiding Oudheidkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.  In 2007 haalde ik mijn Master of Arts en wilde ik niets liever dan iets doen met deze prachtige opleiding. Helaas liggen de banen in dit vakgebied niet voor het oprapen “But the heart wants, what it wants” (Emily Dickinson).

img_7047
De auteur bij de Tempel van Didyma, Turkije (2015)

De eerste zes jaar van mijn carrière heb ik als Proposal Adviseur gewerkt in de accountancy. In 2014 kwam mijn droombaan iets dichterbij als SEO Copywriter en Projectleider bij een reisorganisatie. In de tussentijd maakte ik mooie reizen en bezocht ik bijzondere plekken die ik onder andere in de studieboeken had bestudeerd, zoals Egypte, de Peloponnese en Turkije.

Na twee jaar schrijven over mooie vakantiebestemmingen kwam ook hier een einde aan. Jammer, maar ook een buitenkans. De wil om iets met mijn opleiding en bescheiden reiservaring te doen, bleef jeuken. Zo ontstond het idee om een eigen blog te beginnen onder de noemer: NOCTUA Educatie.

NOCTUA Educatie

NOCTUA Educatie komt voort uit een zeer brede culturele interesse van de auteur en een passie om hierover te schrijven. NOCTUA refereert naar de Latijnse benaming voor de steenuil: athena noctua. Dit uiltje was een van de attributen van de Griekse godin Athena en symboliseerde haar wijsheid.

final-alleen-afbeelding
Logo NOCTUA Educatie

Ik heb voor deze naam en bovenstaand logo gekozen, omdat het verwijst naar een tak van de Oudheid waar ik erg in geïnteresseerd ben (Griekse religie) en ook onderzoek naar heb verricht voor mijn scriptie. Het uiltje verwijst naar het doel van NOCTUA Educatie, het delen van kennis (of ‘wijsheid’) over een verscheidenheid aan onderwerpen: van interessante mensen en gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, tot kunstwerken en ‘places to see’.

Geen ‘rocket science’, simpelweg informerende verhalen met een hoge dosis enthousiasme.

Advertenties

11 Replies to “NOCTUA Educatie: even voorstellen”

  1. Dank u wel voor uw interesse en u kunt zich zeker abonneren. Wanneer u naar beneden scrollt op mijn pagina, ziet u als het goed is een knop ‘volgen’. Als u hier op klikt, kunt u zich registreren en krijgt u een melding per email als er een nieuwe blog is gepubliceerd. U kunt NOCTUA ook op Facebook volgen indien gewenst.

   Hartelijke groeten,
   Lauren van Zoonen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s